Het is tijd voor betere koek.
Iedere dag weer.

Van Eigen Deeg logo met sliert

Circulaire koekjes

Circulair staat bij ons voor het kijken naar waardevolle ingrediënten die overblijven uit een reststroom.

Circulariekoek
De Circulariekoek is gemaakt van gered brood! We drogen het brood dat anders verspild zou worden en maken er een smaakvol koekje van. Met cranberry zaadjes die ook uit een reststroom komen.

Sinaasappel Choco
Een heerlijke combinatie van chocolade met sinaasappelolie! Het koekje is op basis van échte roomboter en gevuld met pure chocodrops. De olie is puur en circulair en direct afkomstig uit de schil van de sinaasappel uit de reststroom van PeelPioneers. Zij halen de sinaasappelschillen op die overblijven na het persen van de jus d´orange en maken hier vervolgens sinaasappelolie van.
Citroen Maanzaad
Fris koekje door de citroenolie (zonder toevoegingen) en met een bijzondere bite door het maanzaad. De citroenolie is puur en direct afkomstig uit de schil van de citroen uit een reststroom.
Certificering met sliert

Verpakking retail

Van Eigen Deeg heeft in 2017 als eerste koekjesmerk een compleet duurzame en milieuvriendelijke verpakking gelanceerd. Samen met Bio4Pack heeft Van Eigen Deeg deze volledig composteerbare verpakking ontwikkeld: 100% plasticvrij – composteerbaar papier.

Het zakje bestaat uit een buitenkant van Paperwise. Dit papier wordt vervaardigd van landbouwafval en heeft dezelfde kwaliteiten en eigenschappen als normaal papier en karton. Het verschil is dat er voor de ontwikkeling ervan geen boom gekapt wordt. Aan de binnenkant zit een cellulose laag. Hierdoor ontstaat een verpakking die volledig biologisch afbreekbaar is.

Daarnaast zijn de etiketten ook gemaakt van Paperwise in combinatie met  BioTAK®-lijm waardoor deze ook gecertificeerd composteerbaar zijn.
We maken hiermee dus een mooie circulaire loop.

Klik hier om het actuele weggooi-advies te zien. 

Verspilling is Verrukkelijk

Ongeveer een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. Wij willen hier iets aan doen door op een lekkere manier te laten zien dat het anders kan. Van Eigen Deeg is al jarenlang een actief onderdeel van Verspilling is Verrukkelijk, een samenwerkingsverband van ondernemers. Het is het platform van food-producten: Ondernemers die restromen omzetten in waardevolle en overheerlijke producten.

 

 

 

De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk maken inmiddels een groot assortiment aan lekkers en moois. Denk aan soep van overgebleven groenten, koekjes gemaakt van gered brood en bananenbrood gemaakt van geredde bananen. We laten zien dat ingrediënten die anders geen waarde meer zouden hebben, verwerkt kunnen worden tot een waardevol product. Met onze heerlijke producten én creatieve campagnes verleiden we bedrijven en consumenten om ook met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan.

Hart met sliert