Over ons - Van Eigen Deeg

Goed genieten met Van Eigen Deeg.
Iedere dag weer.

Van Eigen Deeg logo met sliert

Onze visie

Wij zijn Van Eigen Deeg: een koekjesbakkerij uit Nijmegen. Met Van Eigen Deeg willen wij impact maken in het koekschap, omdat we geloven dat het beter en duurzamer kan. Wij vinden dat we verantwoorder om moeten gaan met onze grondstoffen, mensen en planeet. Wanneer je onze koekjes proeft, kom je erachter dat dit goed kan! Alle koekjes zijn met liefde gemaakt, voor degene die ze opeet, maar ook voor alles en iedereen die nodig was om het koekje te maken. De koekjes worden volgens de hoogste kwaliteitseisen én van eigen deeg gemaakt. Daarom zijn ze gewoon altijd vers, goed en onweerstaanbaar lekker.

 

Hart met sliert
Marijntje vroeger

Bakkersdochter Marijntje

Op deze foto zie je mij, Marijntje, als klein meisje in de bakkerij van mijn ouders, in het Brabantse dorpje Haps. Mijn ouders hadden een ambachtelijke brood- en banketbakkerij met een aantal winkels in de regio. De bakkerij was schuin onder mijn slaapkamer. En daar, tussen de deegrollers, meel en ovens ontstond mijn liefde voor het bakkersvak. Van jongs af aan werd ik meegenomen in de bakkerij en leerde mijn vader de fijne kneepjes van het vak. Het begon met chocolaatjes op de taarten leggen en gebaksdozen vouwen en al snel stond ik in de winkel als jongste verkoopster. Mijn ouders betrokken mij en mijn broertjes ook bij het ondernemen zelf, bij de grotere en kleinere besluiten. Je kunt wel zeggen dat het ondernemen er met de paplepel is ingegoten.

Na een studie mediawetenschappen in Utrecht ben ik in de online marketing gaan werken. Mijn laatste werkgever was Greetz, waar heb ik geleerd hoe mooi het is om producten met emotie te verkopen en hoe belangrijk de verpakking is. Dit heb ik meegenomen in de ontwikkeling van Van Eigen Deeg: de lekkerste koekjes om ultiem van te genieten, voor jezelf of als cadeau. Ik wilde laten zien dat er naast teveel plastic koek-verpakkingen, ook echt wel iets anders mogelijk is. Uiteindelijk is het een mooie (cadeau)verpakking van Paperwise geworden. Mét venster, want Van Eigen Deeg koeken zijn ambachtelijk  en daarbij vind ik het belangrijk dat je ziet wat je koopt.

En dit bleek best wel een schot in de roos. We leverden al een tijd bij Landwinkel en Lekker Lokaal in Nijmegen en al snel kwam ik in contact met Jumbo. Niet veel later lagen de koekjes door heel Nederland in alle Jumbo winkels.

Van een paar lokale winkeliers naar een landelijke levering, dat lukt niet in je eentje. Ik ben blij dat begin 2019 Ellen van den Hoven ook is ingestapt bij Van Eigen Deeg en sindsdien runnen we samen het merk.

Marijntje vroeger
Certificering met sliert

De koekexperts!

Inmiddels hebben we een mooie rij klanten waar we leveren: Landwinkel, Pieter Pot, Ekoplaza, Zustainabox, Landmarkt, Marqt, Ecomundo en zo kunnen we nog even doorgaan.

Van Eigen Deeg staat voor de lekkerste koekjes voor ieder moment. Wij laten je genieten tot in de kern. En dat is omdat we weten waar we het over hebben. Wij gaan voor kwaliteit. Zo werken we met het keukenkastje-principe: herkenbare ingrediënten en zonder conserveringsmiddelen.
Ook tot in de kern omdat we alle schakels in ons proces even belangrijk vinden: van de bakker, de inpakker, de vakkenvuller tot de bezorger.

De smaken zijn verrassend: innovatieve smaakcombinaties waarbij we je zintuigen proberen te prikkelen. Alle recepturen ontwikkelen we zelf in onze proefbakkerij in Nijmegen. Als de recepturen goed zijn, worden ze voor onze klanten geproduceerd in een grotere, biologische bakkerij in het zuiden van het land. Daar werkt een gezellig Brabants team, waar we super-trots op zijn. Als we niet op kantoor aan het werk zijn, draaien wij graag een dagje mee. Zo zijn en blijven we betrokken bij het proces, de grondstoffen en de mensen. Samen hard werken en genieten!