
Bakkersdochter Marijntje
Op deze foto zie je mij, Marijntje, als klein meisje in de bakkerij van mijn ouders, in het Brabantse dorpje Haps. Mijn ouders hadden een ambachtelijke brood- en banketbakkerij met een aantal winkels in de regio. De bakkerij was schuin onder mijn slaapkamer. En daar, tussen de deegrollers, meel en ovens ontstond mijn liefde voor het bakkersvak. Van jongs af aan werd ik meegenomen in de bakkerij en leerde mijn vader de fijne kneepjes van het vak. Het begon met chocolaatjes op de taarten leggen en gebaksdozen vouwen en al snel stond ik in de winkel als jongste verkoopster. Mijn ouders betrokken mij en mijn broertjes ook bij het ondernemen zelf, bij de grotere en kleinere besluiten. Je kunt wel zeggen dat het ondernemen er met de paplepel is ingegoten.
Na een studie mediawetenschappen in Utrecht ben ik in de online marketing gaan werken. Mijn laatste werkgever was Greetz, waar heb ik geleerd hoe mooi het is om producten met emotie te verkopen en hoe belangrijk de verpakking is. Dit heb ik meegenomen in de ontwikkeling van Van Eigen Deeg: de lekkerste koekjes om ultiem van te genieten, voor jezelf of als cadeau. Ik wilde laten zien dat er naast teveel plastic koek-verpakkingen, ook echt wel iets anders mogelijk is. Uiteindelijk is het een mooie (cadeau)verpakking van Paperwise geworden. Mét venster, want Van Eigen Deeg koeken zijn ambachtelijk en daarbij vind ik het belangrijk dat je ziet wat je koopt.
En dit bleek best wel een schot in de roos. Van een paar lokale winkeliers gingen we naar landelijke leveringen, en dat lukt niet in je eentje. Ik ben blij dat begin 2019 Ellen van den Hoven ook is ingestapt bij Van Eigen Deeg en sindsdien runnen we samen het merk.
Met Van Eigen Deeg willen we impact maken in het koekschap, omdat we oprecht geloven dat genieten van koek duurzamer kan. Wij vinden dat we verantwoorder om moeten gaan met onze grondstoffen, mensen en planeet. Wanneer je onze koekjes proeft, kom je erachter dat we echt koekjes bakken om blij van te worden! Alle koekjes zijn met liefde gemaakt, voor degene die ze opeet, maar ook voor alles en iedereen die nodig was om het koekje te maken.

De koek experts!
Inmiddels hebben we een mooie rij klanten waar we leveren: de Bijenkorf, Ekoplaza, Odin, Crisp, Landwinkel, Pieter Pot, Zustainabox, Landmarkt, Ecomundo en zo kunnen we nog even doorgaan.
Van Eigen Deeg gaat voor kwaliteit. Dit geldt voor alle schakels in ons proces die we even belangrijk vinden: van de bakker, de inpakker, de vakkenvuller tot de bezorger. Smaak staat bij ons op 1. Zo werken we met de beste biologische ingrediënten en volgens het keukenkast-principe: alleen herkenbare ingrediënten en geen conserveringsmiddelen.
Onze koeken worden gebakken met een innovatief deeg: biologisch én met zoveel mogelijk geredde grondstoffen. Alle recepturen ontwikkelen we zelf in onze proefbakkerij in Nijmegen. Als de recepturen klaar zijn, worden ze voor onze klanten geproduceerd in een grotere, biologische bakkerij in het zuiden van het land. Daar werkt een gezellig Brabants team, waar we super trots op zijn. Als we niet op kantoor aan het werk zijn, draaien wij graag een dagje mee. Samen hard werken, oprecht plezier maken en genieten!